Your browser does not support JavaScript! Flansch-Tech két új kemencével a SECO/WARWICK-tól

A SECO/WARWICK Magyarországra hozza az ország legnagyobb nagynyomású vákuumkemencéjét.

A SECO/WARWICK két kemencét szállít Budapestre. Az egyik Magyarország legnagyobb vákuumkemencéje lesz, mai új üzleti lehetőségeket nyit meg. Ez az európai Flansch-Tech első megrendelése, amely az alumínium- és acélkovácsolás és az acélkereskedelem terén tevékenykedik.

SECO/WARWICK 2021, Hungary_NEWS

Egyedi technológia egyedi méretben

A Flansch-Tech által rendelt VECTOR® egy egyedi vákuumkemence vízszintes anyagbetöltéssel, max. 15 bar nitrogén-hűtőgáznyomással és 900 X 900 X 1200 mm gyártási mérettel (SZ X M X H). Ez egy szerszámacél hőkezelésére használt kemence – leginkább edzés és temperálás céljára.

A Vector megfelel a többek között a NADCA  (Észak-amerikai Fröccsöntési Társaság) szabványában meghatározott, hűtési sebességre vonatkozó követelményeknek. A kemence irányított elfojtási opcióval van felszerelve, amely lehetővé teszi a hűtőgáz, ez esetben a nitrogén áramlási irányának módosítását. Az áramlás iránya 360 fokos lehet oldalról, vagy csak fent és lent. A Vector gázbefúvóját 400 kW teljesítményű meghajtó vezérli. Ez lehetővé teszi a programozható hűtési sebességet a kemence vagy a terhelés hőmérséklete függvényében, az ISO-elfojtási képességet és a befúvómotor indítási túláramának megakadályozását, valamint a hűtőrendszerek teljesítménytényezőjének növelésével elektromos energiát is megtakarít.

A hőkezelési iparág szakértői megerősítették, hogy minden valószínűség szerint ez lesz Magyarország legnagyobb, edzéshez és temperáláshoz használt vákuumkemencéje.

A SECO/WARWICK a testre szabott megoldások specialistája. Ez egy másik szemléletes példa. A vállalat szorosan együttműködik a műszaki egyetemekkel a világ minden tájáról, számos akadémiai és kísérleti projektben is részt vesz és számos mérnököt és speciális hőkezelési szakértőket alkalmaz, a megoldások folyamatos szabadalmaztatásával egyidejűleg. A SECO/WARWICK így nagy potenciállal rendelkezik a nagy mértékű testreszabás terén, amelyet az igényeknek megfelelően valósít meg.

A második rendelt kemence a SECO/WARWICK’s Retort Nitriding kemencéje vízszintes anyagbetöltéssel, a hőkezelést megelőző vákuumos öblítéssel (vákuumos purgálás) és 600 X 600 X 900 mm-es munkaterülettel (Sz X M X H), főleg temperálási folyamatokhoz. Ez a vákuumtechnológia a temperáláshoz ideális rendszereket tartalmaz.

A vállalat a kemencékkel együtt az azok megfelelő működéséhez szükséges alrendszereket is biztosítja, pl. a zárt körös vízhűtő rendszert, a villástargoncákat és a gázpuffertartályt.

„Ez a beruházás lehetővé teszi számunkra, hogy irányításunk alatt tartsuk saját hőkezelési folyamataink idejét és minőségét. Eddig külső hőkezelési szolgáltatásokra támaszkodtunk. Ezt a technológiát belső gyártásra valamint az egyéb partnerek részére nyújtott külső szolgáltatásokra használjuk. A SECO/WARWICK e két technológiájának köszönhetően önállóak és önellátóak lehetünk a szerszámkészítés és a sajtolás hőkezelési folyamataiban”– nyilatkozta tette hozzá Varga Zsolt műszaki igazgató, a Flansch-Tech munkatársa.

„Valószínűleg ez Magyarország legnagyobb vákuumkemencéje nagynyomású gázfojtással, ami versenyelőnyt biztosít számunkra a piacon. Sokkal nagyobb alkatrészek is feldolgozhatók, mint a hagyományos kemencékben, a jelenleg a piacon lévő hőkezelő berendezésekben általában 600 X 600 X 900 mm -es darabok dolgozhatók fel. A vállalatnak a nagy számú testre szabott megoldás terén szerzett tapasztalata miatt döntöttünk a SECO/WARWICK extrém terméke mellett” – tette hozzá Varga Zsolt műszaki igazgató, a Flansch-Tech munkatársa.

A Flash-Tech által rendelt mindkét technológia példaértékű megoldás az egész szerszámkészítő és présipar számára. Időt és költséghatékonyságot, valamint a minőséget hoznak a folyamatokba. Rugalmasságuk és méretezhetőségük miatt népszerűek a globális szerszámkészítő és présipari vállalatok, a kereskedelmi hőkezelők, valamint a kisebb vállalatok speciális részlegei körében.

A vákuumtechnológia tökéletes választás a szerszámkészítő és présipar számára

 A szerszámkészítő és présipar világszerte vákuumos megoldásokkal bővíti technológiai portfólióját, azok számos minőségi és gazdasági előnye miatt.

„A SECO / WARWICK vákuumkemence-portfóliója a termékek, az alkalmazások és az ipar teljes spektrumán alkalmazza a hagyományos temperálási és edzési módszereket. Magyar ügyfelünk többek között az autóiparra, az élelmiszeriparra, az építőiparra, a bányászatra, az energetikára és az elektromos iparra specializálódott. Valamennyi vákuumkemencénk nagyfokú költség-megtakarítást és a végtermékre vonatkozó előnyt ”– nyilatkozta Maciej Korecki, A SECO/WARWICK vákuum-üzletágának alelnöke.

„A Különleges méretű kamra további előnyt biztosít ügyfelünk számára. Nemcsak nagyobb hőkezelési termékek házon belüli feldolgozását teszi lehetővé, hanem a további cégek részére történő szolgátlatást is. A SECO/WARWICK az egyedi készítésű vagy az adott igények szerint testre szabott termékek specialistája. Ez a megrendelés nemcsak új technológiát, hanem megérdőjelezhetetlen versenyelőnyt is nyújt ügyfelünk számára”– zárja mondandóját M. Korecki.

A szerszámkészítő és présipar mintegy 10 éve kezdett vákuum-technológiára váltani. A SECO/WARWICK vákuum-termékei nagymértékben elősegítik ezt a folyamatot. A vákuum-megoldásokat a magas minőség (tiszta és világos részek), a megbízhatóság, a környezetbarát paraméterek, a terhelés nélküli oxidáció, az elfojtási torzítás csökkentése, a számítógépes vezérlésű vizualizációs rendszerek segítsége révén elért teljes autonómia, a kompakt kialakítás és a kemence lenyűgöző univerzáltsága miatt értékelik nagyra, amelyet az évek során változó termékeknek, piacoknak és ügyfél-követelményeknek történő megfelelésre használnak.

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREK

retort furnace, vacuum purging, oxidation SECO/WARWICK

Retort furnace for another European tool manufacturer

Vector® HPGQ furnaces SECO/WARWICK

Two Vector vacuum furnaces from SECO/WARWICK on a special mission

Global aerospace manufacturer orders Vector

VECTOR gas quenching vacuum furnace for American aviation industry
Seco Warwick News
Seco Warwick Newsletter
Seco Warwick Linkedin
Seco Warwick Facebook
Seco Warwick Youtube
Secology
Ask
for More